Melissa is elke werkdag tussen 7:45 en 17:00 uur in de praktijk aanwezig. U kunt haar het beste in de ochtenduren benaderen met vragen en problemen. In de middag verleent zij assistentie aan de huisartsen bij (chirurgische) ingrepen of heeft zij andere werkzaamheden.

Bij de assistente kunt u onder meer terecht voor:

 • informatie over uitslagen e.d.
 • afhalen van verwijsbrieven
 • machtigings- en aanvraagformulieren
 • maken van afspraken
 • aanvragen van (herhaal)recepten
 • uitvoeren van vaccinaties en injecties
 • verrichten van bloed- (o.a. cholesterol en suiker) en urinecontroles
 • uitvoeren van zwangerschapstesten
 • geven van voorlichting over het reizen naar het buitenland
 • meten van de bloeddruk (ook 24 uur)
 • schoonspuiten van de oren
 • inbrengen of verwijderen van hechtingen of nietjes
 • tapen van enkels
 • verwijderen van splinters e.d.
 • verwisselen van verband
 • aanstippen van wratten

Wendy van der Maarel werkt sinds november 2006 als huisarts in de praktijk. Na haar artsexamen in 2002 deed zij werkervaring op in de klinische geriatrie maar koos al snel voor de opleiding tot huisarts die ze zomer 2006 voltooide.

U kunt voor alle huisartsgeneeskundige vragen bij haar terecht, haar bijzondere aandachtsgebieden zijn ouderenzorg, gynaecologie en kindergeneeskunde.  Net als Aart is ook zij actief in het lokale huisartsenoverleg, het overleg met medisch specialisten in de regio, overleg rond de huisartsenpost en de NHG-praktijkaccreditering. Zij is jaarlijks betrokken bij de starterscursus van de EHBO-vereniging Castricum en schrijft iedere twee weken een column in weekblad Margriet. Via het AMC is zij als opleider betrokken bij de huisartsopleiding.

Aart Leemhuis is de praktijk begonnen in 1983. Vanuit de reeds enkele jaren daarvoor gestarte zorg voor de kampeerders in de gemeente is de praktijk gesticht en in de loop van de jaren uitgebouwd.

Aart houdt zich intensief bezig met de ontwikkeling van de praktijk, het overleg met de directie en specialisten van naburige ziekenhuizen, met ziektekostenverzekeraars, de praktijkaccreditering, het organiseren van na- en bijscholingsprogramma's enz. De bijzondere aandachtsgebieden van Aart voor de praktijk zijn de spoedeisende geneeskunde, de verloskunde/gynaecologie en de chirurgie. Als huisartsopleider van het AMC leidt Aart al vele jaren huisartsen op. Aart is de (mede)auteur van een zevental medische voorlichtingsboeken, waarvan het boek ‘1000 vragen over 9 maanden’ het meest bekende is. Er verschenen intussen al vele drukken van. Het boek wordt uitgegeven door Het Spectrum. Ook in Suriname en Tanzania zet Aart zich in voor de verbetering van de (huisarts)geneeskundige zorg.

De praktijkondersteuner die bij ons werkzaam is, heet Yvon Buur. Haar functie is bedoeld is om enerzijds (nog) meer zorgkwaliteit te bieden aan bepaalde patiënten en om anderzijds onze werkdruk iets te verminderen. Yvon is er elke week op dinsdag en vrijdag en zal dan zelfstandig spreekuur houden.

Yvon heeft een speciale opleiding gevolgd om patiënten met o.a. suikerziekte, hoge bloeddruk of een chronische luchtwegaandoening te kunnen controleren en begeleiden.

Nan-Simon Dekker heeft in september 2015 in onze praktijk zijn opleiding tot huisarts afgerond en zal nog regelmatig bij ons aanwezig zijn om het team te versterken. Nan is een breed opgeleide huisarts, maar ook op het gebied van interne geneeskunde/cardiologie/longgeneeskunde heeft hij in het verleden veel ervaring opgedaan.

Odette Wissenburg is 3e-jaars huisarts in opleiding aan het AMC. Zij zal tot september 2017 bij ons in de praktijk werken en hiermee haar opleiding tot huisarts afronden. Odette heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan op vele medische terreinen, o.a. op de spoedeisende hulp. Zij werkt geheel zelfstandig maar kan bij belangrijke gebeurtenissen of moeilijke medische situaties overleg plegen met huisarts Leemhuis e/o van der Maarel.

Heidy Vermeulen werkt op dinsdag en donderdag bij ons in de praktijk als SPV/praktijkondersteuner GGZ. Zij heeft op verschillende terreinen binnen de geestelijke gezondheidszorg werkervaring. U kunt voor kortdurende hulp bij psychische problemen bij haar terecht. Vraag de huisarts naar de mogelijkheden en de eventuele verwijzing. Voor deze zorg geldt overigens geen eigen bijdrage.

Op woensdag houdt psycholoog/praktijkondersteuner Tineke Schermerhorn spreekuur in de praktijk. Dit geldt alleen voor daartoe verwezen patiënten, haar spreekuur is met name geschikt voor kortdurende psychologische begeleiding. Tineke Schermerhorn heeft op de vele kanten van het psychologische vak ruime ervaring. Via de receptie kunnen afspraken voor haar spreekuur worden gemaakt, overigens geldt voor deze zorg geen eigen bijdrage.

Wij hebben we een professionele diëtiste in onze praktijk. Haar naam is Michelle Arendsen en ze houdt elke woensdagmiddag van 13:30 - 17:30 spreekuur. Afspraak via  06 - 81 12 71 54 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook www.devoedingstuin.nl.

UITGELICHT

Nieuws

­

Reisprik

­

Contact

­